Forbrukslån til bolig og bil

Lån uten sikkerhet

Når du skal kjøpe bolig eller bil i dag, kreves det at man som kjøper har en viss egenkapital. Man får lånt med sikkerhet i både bolig og bil, men da liker ikke bankene å fullfinansiere dvs. låne det 100 prosent av kjøpesummen.

Det er da lån uten sikkerhet kan hjelpe deg med å likevel kunne kjøpe bilen du ønsker eller boligen du sikler etter. Lån uten sikkerhet er som navnet sier ikke sikret med pant i noen formuesverdier. Du kan låne pengene uten å forklare hva de skal benyttes til, finansieringsinstitusjonen som gir slike lån bryr seg ikke om dette. Kriteriene er vanligvis at du må være 18 eller 23 år, bo i Norge og ha en fast inntekt. Alle kravene kan justeres på, avhengig av beløpet du skal låne og din øvrige økonomiske situasjon.

Rente, nedbetalingstid og gebyrer er viktige faktorer når du sjekker hvilke tilbyder som gir deg best vilkår. Send helst søknad til flere tilbydere for å sjekke hvilke tilbud dem gir deg, da kan du sette deg ned å vurdere disse og ta det som er best. Innsendelse av søknad er ikke bindene og du behøver ikke gå inn i et låneforhold før du er fornøyd med vilkårene. Det finnes også mulighet for å ta kontakt med utlåner og be om litt bedre vilkår, noen ganger fungerer dette.

Svar på søknadene kommer raskt og vanlig er innen et døgn på hverdager. Når du da godkjenner kommer pengene raskt på konto og shoppingbuksene kan dras på.

Med penger fra et lån uten sikkerhet på konto kan du dra til bilforhandleren og kjøpe bilen du ønsker. Du forplikter deg til et lån og innskuddet som kreves betaler du direkte fra egen konto. Bilen er din og det er bare ut å nyte.

Det samme kan du gjøre ved kjøp av bolig. Med dagens rivende utvikling i boligprisene, spesielt i Oslo, kan forbrukslån være eneste løsning for å betale prisen utover det du har fått som boliglån i banken. Renten er selvsagt en helt annen enn på boliglån sikret med pant i eiendommen, men igjen så er forbrukslånet et lån uten sikkerhet.

Ved å be om avdragsfrihet på boliglånet kan du betjene terminbeløpene på ditt lån uten sikkerhet, summen å betale pr måned blir dermed den samme. Det eneste som skjer er at boliglånet ikke reduseres mens nedbetaling av forbrukslånet skjer. Dette er imidlertid en liten pris å betale når du endelig har fått drømmeboligen.

Lån uten sikkerhet kan også være en glimrende løsning når du skal møblere ditt drømhjem. Møbler koster penger og dersom alt av egenkapital er brukt til å sikre seg selve boligen, blir det enten å sitte på golvet eller ta opp et lån uten sikkerhet. Pengene kommer raskt inn på konto og du kan dra til butikken fylle boligen.

Når selvangivelsen skal leveres pass på at rentekostnadene på alle lån er kommet med, dette gir deg jo vitterlig 27 % reduksjon av rentekostnaden. Dette blir det penger av særlig når du har kjøpt bolig.