Herlige desserter som ikke er kake

Creme brulee

Det er hyggelig å servere dessert. Det må ikke alltid være en spesiell anledning, men kanskje en mulighet for å gjøre noe spesielt selv i en litt travel hverdag. Det trengs ikke så mye for å enkelt glede noen. Det blir jo spesielt hyggelig å lage den til noen, og å se dem gledes. En gang innimellom liker jeg å glede familien med en overraskelse, men jeg må si at jeg ofte lager dessert i helgene, og om vi har besøk. Jeg liker å tilbringe tid på kjøkkenet og da.

Pikekys

Pikekyss er en ganske klassisk tradisjonsrik dessert. Den er også enkel å lage. Ja, kanskje ikke spesielt sunn ettersom det består av mye sukker, men er kanskje mer et utmerket tilbehør til en annen mindre søt dessert. Klikk her for en god og lettvint oppskrift på pikekyss

Jorbærpai

Jordbærpai er en herlig sommerlig dessert. Dersom det ikke er noen spesiell anledning, men en dessert til en vanlig dag kan den lages raskt med paibunn fra butikken, men selvfølgelig norske jordbær. Er det til en spesiell anledning smaker den selvfølgelig bedre med en hjemmelaget paibunn. Her får du oppskrift på jordbærpai med hjemmelaget paibunn, men du kan bruke en ferdiglaget for å spare tid.

Hjemmelaget is

Hjemmelaget is trenger faktisk ikke være så vanskelig eller komplisert å lage, men det tar dog litt tid og tilstedeværelse om du ikke har en ismaskin da. Jeg liker å lage denne fruktisen med rømme, altså en blanding av sorbet og fløteis. Se her for oppskriften på denne herlige iskremen.

Bringebærmousse

Nok en frisk dessert er bringebærmousse. Denne er både god med bruk av frosne bær og bær midt i sesongen. Det blir uansett en god kombinasjon av søtlige og syrlige smaker i en herlig mousse. Oppskriften og fremgangsmåten kan du se her!

Fruktsalat

Fruktsalat kan lages så enkelt eller så komplisert du ønsker. Det er uansett en frisk og god dessert. Den er søt og god, og samtidig sunn. Du kan lage fruktsalat med din favorittfrukt, eller se denne oppskriften på min favorittoppskrift.

Creme brulee

Creme brulee, en klassisk fransk dessert, er en herlig dessert. Navnet betyr brent krem, rett og slett fordi man bruker flamme på retten rett før servering for å karamellisere toppen. Den trenger tid for å avkjøles, men ellers ikke lang tid å lage. Her kan du se en bedre beskrivelse og oppskrift på en herlig variant av creme brulee.