Hvordan kjøpe norske aksjer

Å invester i aksjer kan gi stor profitt, men det er viktig å vite hva du investerer i. Ønsker du å investere i norske aksjer kan du se på børsnoterte bedrifter, og kjøpe aksjer hos norske selskap. Før du kjøper aksjer er det alltid viktig å undersøke bedriften nøye. Bruk derfor en god nettmegler som tilbyr analyseverktøy for å kunne vurdere investeringsobjektet.  

Finn en god nettmegler 

En god nettmegler skal være trygg og brukervennlig for deg som handler aksjer. Det er viktig at den tilbyr analyseverktøy, som kan hjelpe deg som kjøper og selger. Disse kan du bruke til å gjøre noen vurderinger om bedriftens økonomiske fremtid, for å se om det lønner seg å kjøpe aksjer eller ikke. Du burde alltid kjøpe aksjer i et selskap du vet hvem er og hva de holder på med, dette vil de aller fleste eksperter råde deg til.  

Kom i gang med aksjekjøpet 

Når du har funnet en nettmegler du vil bruke, og undersøkt hvilke aksjer du ønsker å kjøpe, er det bare å gå i gang. Trykk «handle» på den gjeldende aksjen og velg hvor mye du ønsker å kjøpe for. Nå kan du følge med på aksjen og se om den synker eller øker i verdi. Du kan velge å selge den når du vil, og forsøke å sitte igjen med høyest mulig avkastning.  

Norske aksjer 

Det finnes en rekke gode norske aksjer du kan kjøpe. Equinor er et av verdens ledende oljeselskap, som i senere tid har begynt å investere i fornybar energi. Ønsker du en trygg og stabil aksje med solid avkastning, kan du investere i Telenor. Mowi er et oppdrettsselskap som dekker en femtedel v den globale etterspørselen, og er dermed et av verdens største selskap for fiskeoppdrett. Det finnes med andre ord flere gode norsk aksjer som du kan investere i.