Innred et produktivt hjemmekontor

Hjemmekontor

Det har blitt lettere å jobbe hjemmefra, etter at internettet og computeren har sett dagens lys. For selv om du sitter der hjemme alene, har du fortsatt muligheten til å være i kontakt med arbeidsplassen din, eller de du skal svare til.

Å jobbe hjemmefra er et gode som mange mennesker forhandler seg til å forsøket på å både få en avvekslende hverdag, men også fordi det kan være smart hvis man har små barn eller langt til arbeidsplassen. Da kan en dag hjemme være både produktivt og forfriskende, slik at du møter med fulle batterier på jobben neste dag. Men for at hjemmekontoret skal fungere optimalt, så er det noen ting man skal være oppmerksom på.

Riktig oppbevaring av kontorartikler

Plutselig er skrivebordet rotete og uoversiktlig. Det flyter med papirer, og du finner ikke hva du trenger. For selv om langt største delen av arbeidet vårt foregår elektronisk, så kan man ikke unngå en analog tilgang til arbeidet i ny og ne. Da er det viktig at du har et arsenal av kontorartikler, som kan lette overblikket, og gjøre arbeidslivet litt mer oversiktlig.

Du kan for eksempel sørge for at papirene er skikkelig arkivert. Et lite beger med gode gammeldagse binderser til å binde sammen dokumenter kan også være en god idé.

Når du sørger for å opprettholde en god orden på skrivebordet ditt, så er du også selv aktivt med til å høyne effektiviteten.

Riktige møbler

Når du skal jobbe hjemmefra, så er det en fordel at du skaffer deg riktige kontormøbler. De skal ikke kun være smakfulle, men også ha en praktisk verdi.

Du skal være oppmerksom på flere forskjellige ting når du for eksempel skal ha et skrivebord. Noen ganger kan det være dyrt å investere i en heve/senke- bord, men til gjengjeld kommer du til å oppleve en komfort av meget høy klasse. Med et slikt bord kan du jobbe i flere fosrkjellige stillinger, og det er både bra for effektiviteten og musklene dine.

Og så skal du selvfølgelig sørge for å kjøpe en kontorstol som passer til deg. Og her skal du ikke gå på kompromiss med kvaliteten, men sørge for at den har flere forskjellige instillingsmuligheter.

Fjern distraherende elementer

Skru av fjernsynet og radion. Det kan være veldig enkelt å begynne og gjøre noe annet når man er hjeme. Men oppmerksomheten skal rettes mot det arbeidet som skal fullføres. Du kan for eksempel si til deg selv, at du skal bli ved skrivebordet inntil du har jobbet så og så lenge, eller kommet så og så langt. Når du endelig har kommet dit, så kan du belønne deg selv med en kopp kaffe eller en liten brødskive. Deretter returnerer du til jobbing. Struktur er en viktig del av hverdagen når man skal ha hjemmekontor!

Vær personlig i stilen

Kontormiljøer kan være kjedelige og nøytrale. Men en personlig stil behøver ikke å være forstyrrende, kjedelig eller nøytral, men i stedet for virke motiverende.

Sett for eksempel bilder av familien og venner på skrivebordet, og kjøp noen planter til kontoret. Kontoret behøver virkelig ikke å ligne et venteværelse til tannlegen. Du skal finne elementer som kan hjelpe deg til å bli motivert til å gjøre den jobben du skal. Et hyggelig hjemmekontor med små personlige finesser kan saktens være med til å gjøre hjemmearbeidet til en hyggelig og produktiv opplevelse.