Kebab i Oslo

Kebab Oslo

Oslo er byen i Norge som har best utvalg i kebab. Kebab er kanskje den mest spiste gatematen i Norge, men i hvert fall i Oslo. Det er en kamp mellom pølse og kebab hver gang man er ute en sen kveld. Selve kebaben er en persisk-tyrkisk rett. Ordet kebab betyr grillet eller kokt kjøtt. Kebab er billig og mettende, og derfor har den blitt en klassiker hos mange.

Habibi Take Away i Storgata er den minst typiske kebaben da de legger et par pommes frites på toppen. De er heller ikke kjent for å lage spesielt gode kebab. Fet saus og litt slappe grønnsaker til en grei pris gjør at mange skygger unna Habibi.

Vinny’s Kebab ved Gunerius er et lite steg opp. Det er ikke enorme forskjeller til Habibi, men noe bedre er det. Vinny’s er kjent for sterke kebaber, og her kan man få en medium kebab som tilsvarer sterk andre steder. Kebaben her kan være litt dyr, 60 kroner, da billigere er å finne ved online bestilling av kebab i Oslo.

New Vinny Kebab i Pløens gate er kjent for store kebab. Her får man mye kebab for penge i vekt, men kebabene her utmerker seg ikke så mye på andre aspekter. Det er ikke fantastisk friske grønnsaker eller noe spesielt over brødet heller. Men prisen er god for vekten, 45 kroner for en tung kebab gjør denne til et greit kjøp er man ivrig på noe raskt, billig og mettende.

Bislet Kebab house på Grünerløkka er det mest kjente kebabstedet i byen. Dette kebabstedet er kjent fordi man har tidligere vunnet beste kebab i byen og fordi stedet fortsatt påstår at man er best på kebab i byen. Kebaben til Bislet er god, men ikke noe mer enn det. Den er ikke lenger kjent for å være best. Det er finkværnet kjøtt og mye saus, en kombinasjon som ikke er optimal for kebab.

Oslo kebab og pizzahus i Grønlandsleiret er kanskje det beste kjøpet om dagen med pris i forhold til smak. Stedet serverer gode kebab med friske og fine råvarer. Sausen er ikke så fet og kjøttet smaker godt. Best smak for pengene. Kebaben er bare 40 kroner.

New Beirut Kebab i Møllergata 8 er nok den beste kebaben i byen. Kebaben er også 40 kroner og tar man i betrakting smak, lukt, utsende og alt annet er nok denne vinneren av de fleste. Valget mellom denne og stedet før går litt på hvor langt det tar en å gå bort.