Kontorhoteller

Kontorhotell

Å arbeide gjennom kontorhoteller er en relativt ny måte å utføre sitt arbeide på. Mange kaller denne typen arbeide for stedsuavhengig arbeid. Dette kommer jo naturligvis av at den typen arbeid man utfører ikke trenger en fast base og man står dermed fritt til å utføre sitt arbeid hvor man måtte ønske. Arbeid av denne typen inkluderer freelance arbeid som for eksempel fotografi, bildebehandling eller kunst hvor man kan ta på seg oppdrag over hele verden, andre arbeidsoppgaver som faller inn under denne kategorien er veldig mange forskjellige typer online arbeid enten med dataprogrammering, websidedesign, oversettelsesarbeid eller andre liknende typer arbeid som man kan utføre hvor som helst bare man har en god internettilkobling og nødvendig kontorrekvisita til å utføre jobben profesjonellt og dette er akuratt det et kontorhotell tilbyr. Her kan man leie en fullverdig komplett kontorplass over kortere eller lengere perioder.

Kontorhoteller i Norge

Norge er et langstrakt land og svært mange bedrifter har omreisende selgere og andre som utfører tjenester rundt om kring i landets kriker og kroker. Da er det en fordel at det blir fler og fler kontorhoteller opprettet over hele landet. Dette er en økende trend og per nå har de store byene meget god dekning av kontorhoteller men småstedene er ikke langt unna og på mange småsteder som følger litt med i tiden har kontorhotellkjedene opprettet samarbeidspartnere som vil kunne tilby de samme tjenestene til kundene som har opprettet medlemskap eller abonnement hos de forskjellige kjedene som betjener kontorhotellkunder ikke bare i Norge men over hele verden.

Kontorhoteller over hele verden

En virkelig stor frihet man kan nyte med å arbeide i et stedsuavhenging yrke er at man kan ta med seg jobben og arbeide hvor som helst i verden. Internasjonalt kalles kontorhoteller ofte for Co hubs, co working eller workhubs og de fungerer på samme måte som kontorhotellene hjemme i Norge. Er man for eksempel lei kulda hjemme i Norge kan man ofte gjennom et medlemskap eller abonnement i et norsk kontorhotellselskap nyte samme arbeidsplass i Thailand eller Brasil. Det er et utrolig stort antall kontorhoteller eller workhubs lokalisert over hele jordkloden.

Økonomiske fordeler med kontorhoteller

For små firmaer eller enkeltmannsforetak som reiser mye og arbeider rundt i Norge så kan det være lønnsomt å benytte seg av kontorhoteller i stedet for å leie faste lokaler og betale mange faste utgifter når man kanskje ikke oppholder seg i lokalene veldig mye. I slike tilfeller kan det raskt lønne seg å istedet leie kontorhotell med abonnement eller medlemskap som har tilgjenglige kontorfasiliteter der man trenger de. Og i tillegg er det ikke ditt ansvar å holde kontorlokalene rengjort og i tipp topp stand til enhver tid. Elektronisk utstyr skal serviceseres og det er veldig mange små utgifter man kanskje ikke tenker på som faller bort i det øyeblikket man ikke leier et fast lokale og faktisk enkelt og greit får fullverdige kontorløsninger servert på fat over hele Norge og resten av verden. Det er mange som ikke tenker i disse banene men det kommer mer og mer og Nordmenn har virkelig begynt å få opp øyenene for denne typen av arbeid og mulighetene som følger med.