Møbler på nettet

Møbler på nettet

I dag handler nordmenn mye på nettet – matkasser, flybilletter, elektronikk, bøker, osv. Men hva med møbler? Her sitter det nok fortsatt i at man må ta seg til en fysisk møbelforretning for å se, ta og føle på møblene man skal kjøpe. Men med dagens tilbud på nett (se nettbutikken her), der møblene kan ses fra alle vinkler i krystallklare bilder, og alt av praktisk informasjon er samlet på ett sted, er det enklere enn noen gang å handler møbler på nett. Trolig vil dette være et voksende segment og bli mer og mer vanlig i årene som kommer. Man får tross alt et langt større utvalg på nettet, og kan finne akkurat den sofaen eller kommoden en vil ha.

Per i dag er det sånn at de fleste allerede bruker nettet til å finne informasjon om møbler de er interessert i, men langt færre tar steget helt ut og gjennomfører transaksjonen på nett. I stedet for å sitte hjemme i stua tvinger de seg selv til å kjøre langt av sted til stappfulle varehus, som krever både tid, penger, og energi. De møblene som det først og fremst går mye av på nett er faktisk gamle klassikere som alle kjenner, design fra Arne Jacobsen eller Ekornes for eksempel. Nordmenn har vist seg mye mer tilbakeholdne med å kjøpe spennende nye objekter på nett.

Problemet med dette er at kjøpet av denne type møbler – de gamle, brukte designklassikerne – faktisk er det segmentet der det er størst fare for å blir lurt. Det florerer av kopier og etterligninger som ikke er den varen du er ute etter, men dette er det selvfølgelig vanskelig å finne ut av på nett. Før du vet ordet av det kan du ha blitt lurt og tapt flere tusen kroner.

Derfor er det mye tryggere når man bruker nettet til å kjøpe møbler som er nye og kommer direkte fra pålitelige og kjente forhandlere. Da vet man hva man får, og kan sove trygt om natten. Det er også veldig enkelt å handle på denne måten, og i tillegg til stort utvalg på selve varene får du som regel også en rekke ulike alternativer for betaling og levering, gjerne også tilbud om kredittløsninger ved behov. Å fornye stua mens du selv sitter i den gode gamle, men litt utslitte, godstolen er både bekvemt og ganske smart. Man slipper mye stress og unngår de betenkelige impulskjøpene som ofte ellers blir begått på varehuset.