Sikring av papirer og dokumenter

brannsikker skab

Det finnes mange grunner til å låse inn sine dokumenter, enten det er bedriftshemmeligheter eller det er private dokumenter som du ønsker å beskytte. Like mange måter finnes det å beskytte slik sensitiv informasjon på. Man kan ha alt lagret i hodet, noe som for de fleste er umulig. Man kan grave dem ned i skogen en plass, men da uten å være sikker på at noen finner dem, enten ved intens leting eller ved en tilfeldighet. Eller man kan anskaffe seg et innbruddsikkert skap eller boks. Ikke bare er de innbruddsikret, men også er de brannsikret.

Gamle pengesedler og unike oppskrifter

Kanskje sitter du på en gammel ærverdig matoppskrift som du vil holde skjult og som du tjener penger på, og det er mange som gjerne skulle visst hva slags ingredienser som finnes i oppskriften. Du har lenge hatt oppskriftene i en dokumentmappe på kontoret, men har fått nyss i at det har vært flere forsøk på å stjele dem. Du finner ut at du vil anskaffe deg et forsikring, nemlig et sikret skap. Ikke bare er dokumentene dine nå løs inne i et ugjennomtrengelig skap, skapet du har anskaffet er også brannsikret. Skulle ulykken være ute, og huset står i full fyr, er dokumentene dine sikret.

Skapene er testet

Etter hvor mange papirer eller dokumenter du vil sikre, enten det er mot brann eller tyver, finnes disse i mange størrelser og fasonger. Det viktigste er at de er kvalitetssikret og grundig testet på forhånd. De er stilrent designet slik at de lett kan integreres i et kontorlandskap eller eksisterende innredning. Her finner du plass til å sikre dine dyrbare edelstener og viktige dokumenter. Skapene er testet slik at det er sikret at ikke temperaturene overstiger gitte verdier ved brann og ellers er testet for tyveri.

Størrelsen teller

Man kan få små skap som man kan putte under senga på soverommet ditt, til store dokumentskap med plass til utallige dokumenter for bedrifter med behov for sikring av data og dokumentasjon. Felles for dem er at de tåler utvendige temperaturer opp over 1000 grader og er sikringstestet på alle mulige måter. Man må vurdere størrelsen etter hvor og hva man vil sikre. Noen av skapene kan veie mange hundre kilo.

Pris

Å sikre sine dokumenter er det viktigste for mange, og da betyr ikke prisen så mye. Men man kan få skap til noen tusenlapper opp mot titalls tusen kroner. Alle skapene er grundig testet. Så når du eller din bedrift skal anskaffe seg et slik brannsikkert skap, må man vurdere verdien av det man skal sikre opp mot den kostnaden det vil være å anskaffe seg skapet. Det kan være en vel verdt investering som du aldri vil angre på. Kanskje du vil oppbevare dine familiebilder som du har ført over på minnebrikker. Kanskje du har frimerker eller sedler fra en svunnen tid. Kanskje du eier verdidokumetner eller smykker. Alt dette er ting man kan sikre og som ved tap, vil ha i behold.