Slik forbereder du deg best mulig til eksamen

Eksamensperioden er en stressende periode for alle elever og studenter, enten du har hatt det tidligere eller du står overfor din første eksamen. De fleste studenter ønsker å presentere best mulig, og kanskje drømmer du om å oppnå toppkarakteren over alle toppkarakterer: A (6). 

Kjenn deg selv

Trikset med skippertaksmetoden er å lese smartere, ikke nødvendigvis mer. Enklere blir det ikke, men det forutsetter at du kjenner deg selv, hvordan du lærer best og hvilke studieteknikker som fungerer for deg. Det er også veldig viktig for motivasjonen din at du studerer noe du er interessert i. 

Det er viktig å ha det morsomt, ellers blir det vanskelig å pugge til eksamen og enda vanskeligere å få stoffet til å sitte. Hos Mony.no kan du finne riktig bank dersom du trenger å låne penger til bøker skriveblokker og penner til eksamen.

Hvordan skal du prestere ditt beste på eksamen? Hvordan kan du klare å se bort fra usikkerheten, stresset og nervene og bare stole på det du kan og gjøre ditt beste? Hvordan kan du få mest mulig ut av en eksamensdag som tross alt er ferdig på et par timer, men som tester deg i alt du har tilegnet deg av kunnskap i løpet av et skoleår?

Gode forberedelser

Nøkkelordet er gode forberedelser! Skippertak blir svært ofte frarådet, men nyere forskning viser at skippertak kan lønne seg, men kun hvis du bruker det riktig. De aller fleste av oss fungerer godt under press, i alle fall for kortere perioder.

Å lese jevnt under hele studietiden er rett og slett det som skal til for å få den nødvendige kunnskapen som igjen gir et godt resultat på eksamen. Jevn lesing og skippertaksmetoden er dog en kombinasjon som kan hjelpe deg med å oppnå det eksamensresultatet du ønsker deg. 

Den gode skippertaksmetoden består av de tre kategoriene «toppfokus», «topplæring» og «topprestasjon». Disse tre strategiene kan bidra til at du får studert mest mulig på kortest mulig tid. Den sørger for at du kan lese effektivt og raskt, lære smartere og lagre den nødvendige kunnskapen. Det aller beste er kanskje at du en følelse av mestring som du kan benytte deg av på selve eksamensdagen.

Motivasjon er en viktig faktor

Motivasjon er alltid nøkkelfaktoren for å gjøre det bra, og det gjelder for alt i livet. Synes du det at det er både kjedelig og tungt å pugge til eksamen kan det være god motivasjon i å tenke på hva du får tilbake for et godt resultat. Gode resultater vil åpne de nødvendige dørene som gir mulighet for videre utdanningsmuligheter og en karriere du ønsker deg. 

Det er også et godt tips å lese til eksamen sammen med studievenner. Da kan dere hjelpe hverandre med å forstå de delene av pensum som oppfattes som vanskelige, og dere kan teste hverandre for å se om kunnskapen sitter. Ta også en prat med foreleseren for å finne ut hvilke krav som stilles for å få de ulike karakterene. Så vet du hva som må til!