Sommer på vannet

Selv om Europa begynner å åpne opp for reiser, så vil mange nordmenn holde sommerferien 2020, hjemme i Norge. Det betyr at de fleste turister langs Norges vakre kystlinje denne sommeren, er turister i eget land. Hva skal man så gjøre, og hvor skal man reise når man holder sommerferie i Norge? Hvorfor ikke gjøre som så mange andre, nemlig tilbringe sommeren på vannet? Les med her for inspirasjon til en sommer på vannet. 

Sol, sommer og sand

En spørreundersøkelse viser at 1 av 3 båteiere vil tilbringe sommeren på vannet, mange av dem er nye båteiere. Flere båtforhandlere melder nemlig om økt salg av båter, også salget av brukte båter har fått et kraftig oppsving i løpet av den seneste tiden. Grunnen er selvfølgelig at mange nordmenn velger å bli hjemme i sommerferien på grunn av corona krisen, og derfor blir en båt den perfekte ferieopplevelse. Båt ferie er også helt spesielt. Før det første så er det en naturopplevelse ut over det sedvanlige, da du kommer helt tett på vann, strand, fjord og fjell. En annen grunn til at båtlivet er så attraktivt, er friheten som følger med. Du kan i prinsippet reise der hvor du har lyst, og når du finner et øde svaberg, så kan kan du sette anker. Hvis du er så heldig at du skal på ferie med båten i sommer, så vil du også oppdage at båtlivet er et sosialt liv, med stort felleskap og mange hyggelige kvelder på brygger over hele landet. Ikke for å glemme alle de hyggelige morgener med lyden bølgeskvulp, hvor du leser dagens avis og får en kopp kaffe. Ranaposten.no gir deg alltid de seneste nyhetene.

Ta godt vare på båten din

Når mange mennesker samles på vannet i sommer, så er det viktig at man passer på hverandre. Man skal selvfølgelig kjøre båten på ansvarlig vis, og forholde seg til de regler som finnes. Sørg også for at båten har det nødvendige sikkerhetsutstyret. Dessverre er sommeren også høytid for tyverier, dette gjelder også for båteiere. Det er ikke alle båter som er forsvarlig tyverisikret, og derfor opplever flere båteiere både innbrudd i båten, og tyveri av selve båten. Det er viktig at du merker båten. Her kan du læse hvorfor merking av båten er så viktig. 

Tenke alltid over hva du har liggende i båten, og sørg for å låse forsvarlig. God sommer på vannet!