Duka for ung og gammel

IT

Den teknologiske utviklingen er i enorm fremmarsj og det er mange som ikke klarer å følge med. Det er mange som til og med ikke klarte å følge med i starten, og dermed ble de hengende langt etter. Mange mente at slikt nymotens teknologi ikke var noe for dem, og at det ikke var noe vits å lære seg nå som de var blitt så gamle. Problemet som de snart vil forstå, er at teknologien er så omfattende og man etter hvert trenger den i alle dagens faser og i alle mulige sammenhenger. Snart er man nødt til å forstå et minimum av denne viktige utviklingen, den digitale verdenen. Det er derfor enkelte har funnet ut at de kan lage et levebrød av dette. Noen starter å lære og undervise andre i teknologien, andre skriver bøker og manualer for å lære det bort, mens andre igjen bruker internett til å formidle sin kunnskap. Ofte er denne kunnskapen autodidakt, altså en lærdom de har lært seg selv, gjennom mange timer foran skjermen eller til og med ved å åpne maskinen for å forstå hvordan en maskin er bygd opp. Mange har fått viktige og interessante jobber ved at de ble headhuntet fordi de hadde lært seg å manipulere systemer til egen vinning, altså kriminelle handlinger.  Men Duka er et system som er utviklet for at eldre personer som har liten erfaring med datamaskiner og digitaliseringen.

Avduket Duka

Duka ble introdusert for noen år siden, og har hjulpet mange unge og gamle til å lettere forståelse av de digitale systemene de står ovenfor hver eneste dag. Det kan være alt fra oppsett av e-post, bruk av nett-bank og bestilling av varer og tjenester på internett. Det som er viktig å huske er at datamaskiner ofte i tidligere år, var ansett for noe som var for de spesielt interesserte. Men i dag er nesten alle avhengig av og trenger en datamaskin. Og en datamaskin består av to hovedelementer som må fungere for at utbyttet skal være optimalt. Det vil si det tekniske på selve maskinen må være i orden, hardware, samtidig som alle programmer, internettilkoblinger og abonnement må være aktive, det vil kan kalle Software i denne sammenheng. Er du en Duka kunde vil du derfor få hjelp til alle disse aspektene. Du vil få satt opp alle systemene slik at de er klare til bruk, du vil få en lettleselig beskrivelse av systemer og du vil ha enkel tilgang til kundeservice dersom noe skulle være vanskelig.

God veiledning på Duka

Så her har du hjelpemiddelet du trenger for å komme i gang. Duka hjelper deg med oppsettet, de digitale systemene og en grunnleggende forståelse av teknologien og mulighetene ved å kunne håndtere en datamaskin. Det er også viktig å huske at det du kan i dag, kanskje er avleggs neste år. Derfor får du en rimelig tilgang til et system i stadig utvikling. Da vil det være enklere for deg som bruker å følge med og være proaktiv i forhold til nye løsninger. Det som er sikkert er at menneskenes trang til utvikling ikke stopper opp med det første.

Kilde: www.dukapc.no