Hjemmekos om høsten

Høst

Sommeren er snart over og høsten er på vei inn. Årets sommer har det vært så som så med og det kan ikke sies å ha vært den beste sommeren i manns minne. Det har vært lite bading og lite soling i parken og i sjøen. Nå som været skifter enda mer og man begynner å kjenne at høsten slår inn er det på tide med hjemmekos. Høsten er jo som kjent en årstid hvor det er mer kos hjemme enn ute. Det blir mye regn og været blir mørkere. Det fineste med denne årstiden er at man kan begynne å gjøre om hjemmet fra sommerlig og lys til høstlig.

En av de viktigste tingene med høst er lamper og varme. Møbler hjemmet med nye lamper. Lamper kan man kjøpe i alle mulige fasonger og farger. Man har vegglamper, bordlamper og stålamper. Vegglampene henger på veggen og gir lys på en annen måte en andre lamper. Bordlampene står på bord som for eksempel mindre tebord eller hjørnebord. Disse er ofte pene og gir lys og estetikk samtidig. Stålamper er de flotte store lampene som noen ganger står i et hjørne, bak en stol eller midt i et rom. Det er ikke like vanlig å ha stålamper stående midt i et rom, men det er ikke dumt hvis man har plass. Viktig er å få lyset frem. Andre lyskilder som kan gi et virkelig fint og varmt hjem er stearinlys. Disse varme vokslysene er vakre, varme og gir varme. De er ikke de mest effektive lyskildene, men de gir varme og lukt.

Lukt er en annen del av høsten. Lukt hører hjemme med koselige hjem. Lys gir varme og ull gir varme. Når høsten kommer rundt hjørnet er det viktig å hente frem pledd og gensere. Varme får man med jo pledd og strikkgenser til kvinner med former, spesielt av ull. Sitte i strikkgenseren i sofaen med et pledd over seg mens man leser en god bok og drikker en kopp te, da har høsten kommet og det er bare å vente på at høsten skal gå over i vinter. Det er deilig når høst og vinter kommer. Det fine med høsten er at det fort blir mange vakre farger i naturen og jakta setter inn. Er man så heldig og har en jeger til hus får man jo fort flott bytte i retur. En god rype eller et rådyr er den perfekte høstmaten. Velkommen til bords må man jo si.