På utkikk etter rullegardiner?

rullegardiner

Rullegardiner er en praktisk løsning for alle dem som ønsker å holde lyset ute fra soverommet, men det mange ikke tenker på er at rullegardiner også kan brukes i andre rom i huset eller leiligheten. Man kan f.eks. både bruke denne typen gardiner både på kjøkkenet og badet, eller kanskje i en bod eller gang. Mulighetene er altså flere enn man kanskje først tror.

Velg farge etter humør

Det er ikke slik at man bare kan bruke rullegardiner i flere ulike rom, man kan også velge blant en flust av farger. Fra gul til rosa, brun til blå, er mulighetene nesten uendelige når det kommer til fargevalg. Du kan bestemme farge etter humør, eller det som best passer til resten av interiøret i det rommet du skal montere rullegardinene. Skal du ha rullegardiner i flere rom kan du velge ulike farger hvis du bor i leilighet, men hvis du bor i hus kan det lønne seg og kun bruke én farge – da det ellers kan se litt rotete utenfra. Men dette er bare et tips, ikke en regel, og du kan selvsagt velge så mange farger du selv ønsker, om du vil det.

Minimalistiske i stilen

En av fordelene ved rullegardiner er at de minimalistiske i stilen, noe som passer svært godt i norske hjem. Den nordiske stilen kjennetegnes av minimalisme, en særegen stil som aldri går av moten. De er med på å skape et godt helhetsinntrykk i det rommet du har de i, men kan også sette prikken over i’en på et ellers fantastisk interiør. Gardinene rulles enkelt opp når de ikke er i bruk, og da synes de nesten ikke i vinduet. Dette vil være en fordel for alle som liker den minimalistiske stilen, og man har derfor kun rullegardiner istedenfor vanlige gardiner som tar mye mer plass.

Trenger ikke vært dyre

Rullegardiner trenger ikke å være dyre, og er god investering hvis man ønsker å holde lys ute av et rom. Spesielt for nattesøvnen kan dette være viktig, og da spesielt i de lys sommermånedene. På denne tiden av året kan det virke som om solen aldri går ned, og det kan være vanskelig å få nok søvn. De fleste voksne trenger 8 timer hver eneste natt, men de fleste får ikke dette. Et par rullegardiner kan derfor være løsningen for deg som sliter med søvn, eller med andre: en liten investering i egen helse.